Warning: ftp_nlist() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/amooze22/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 420

Warning: ftp_pwd() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/amooze22/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 230

Warning: ftp_pwd() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/amooze22/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 230

Warning: ftp_pwd() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/amooze22/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 717

Warning: ftp_nlist() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/amooze22/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 420

Warning: ftp_pwd() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/amooze22/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 230

Warning: ftp_pwd() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/amooze22/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 230

Warning: ftp_pwd() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/amooze22/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 717
5 گام ساده اما بسیار اثربخش در یادگیری زبان های خارجی

۵ گام ساده اما بسیار اثربخش در یادگیری زبان های خارجی

۵ گام ساده اما بسیار اثربخش در یادگیری زبان های خارجی

زمان مطالعه: ۵ دقیقه
۰
(۰)

یادگیری صحیح زبان انگلیسی دغدغه‌ی بسیاری از افراد است. حتی اگر با زبان های خارجی آشنایی داشته باشیم همواره می‌خواهیم تسلط ما در بکارگیری آن ها بیشتر و بهتر شود. شرکت در کلاس های آموزشی می تواند در روند یادگیری شما موثر باشد اما در این مقاله می‌خواهیم ۵ گام ساده و اثربخش را به شما معرفی کنیم تا بتوانید به‌صورت خود‌آموز زبان های خارجی را بیاموزید.

گام اول: یادگیری واژگان در مطالعه و مکالمه به زبان های خارجی

همه ما می‌دانیم که بدون دانستن کلمات نمی‌توان به زبان دیگری صحبت کرد اما در اینجا نیز قانون معروف ۸۰-۲۰ صادق است. با ۲۰% تلاش هوشمندانه نسبت به حرفه‌ای ترین کسانی که به زبان خارجی مسلط هستند، می‌‌توانیم ۸۰٪ توانمندی آن‌ها را کسب نماییم. یعنی ۸۰% مکالمات روزانه ما را تنها ۲۰% از واژگانی که آموخته ایم شکل می دهند. پیشنهاد ما در گام اول، تهیه یک لیست از ۱۰۰۰ کلمه پرکاربرد در زبان خارجی مورد نظر شماست. به عنوان نمونه فایل PDF هزار کلمه پرکاربرد در آموزش زبان انگلیسی را می‌توانید از طریق لینک زیر دانلود کنید.

لیست ۱۰۰۰ کلمه پر کاربرد زبان انگلیسی

یک سوم تمامی نوشته‌های انگلیسی در دنیا با استفاده از همان ۲۵ کلمه‌ی اول لیست تولید شده است!

اگر ۱۰۰ کلمه‌ ی اول را بدانید نیمی از کل متون انگلیسی جهان را می‌ فهمید! و ۳۰۰ کلمه‌ی اول ۶۵٪ از کل نوشته‌ های مکتوب زبان انگلیسی را به خود اختصاص می‌ دهند. پیشنهاد می‌ کنیم معنی و کاربرد تک تک این لغت‌ ها را پیدا کنید و به تدریج آن ها را یاد بگیرید. می‌توانید از زمان های بیکاری خود در صف انتظار و یا هنگام تردد با وسایل نقلیه عمومی برای به خاطر سپاری واژگان استفاده نمایید.

اگر لیست هزار کلمه‌ای فوق، به نظر شما ابتدایی و ساده‌ است و یک لیست حرفه‌ای تر را برای یادگیری زبان انگلیسی ترجیح می‌دهید، پیشنهاد می‌کنیم لیست زیر را دانلود و مطالعه کنید.

لیست ۳۰۰۰ کلمه زبان انگلیسی

در لیست بالا، کنار هر کلمه علامت‌های S1 و S2 وS3 و W1 و W2 و W3 را مشاهده می‌ کنید. S اول کلمه Spoken و مربوط به میزان استفاده در زبان انگلیسی شفاهی است و W ابتدای کلمه Written و مربوط به میزان استفاده در زبان انگلیسی نوشتاری است. بنابراین مثلا S1 در کنار یک کلمه، یعنی این کلمه در میان هزار کلمه پرکاربرد زبان انگلیسی شفاهی است و W2 در کنار یک کلمه، یعنی آن کلمه از نظر کاربرد نوشتاری در زبان انگلیسی، رتبه‌ای بین هزار و دو هزار دارد.

نکته کلیدی در یادگیری زبان

نکته مهم در یادگیری یک زبان خارجی، یاد گرفتن همه‌ ی کلمات نیست بلکه می بایست کلمات غیر ضروری را تشخیص دهیم و از آن ها عبور کنیم. وسواس و یا حساسیت بیش از حد به دانستن تمامی کلمات یک متن، دشمن یادگیری است. یادتان باشد که شما دیکشنری یا فرهنگ لغات نیستید! با صرف کمی زمان و تمرین می توان در جمله ها کلمات کلیدی و تاثیرگذار را تشخیص داد. کلماتی که ندانستن معنی آن ها ممکن است به نادرست یا نامفهوم منتقل شدن پیام متن منجر شود. برای تقویت مهارت تشخیص اهمیت واژگان در متن، باید نگرش خود را از «یادگیری لغات» به «درک مفهوم» تغییر دهیم چرا که هدف نخست از مطالعه هر متنی «درک مفهوم» آن است.

گام دوم: بکارگیری واژگان در دفتر خاطرات روزانه

یکی از مشکلاتی که در آموزش زبان های خارجی به شکل رسمی وجود دارد این است که نخستین درس های آموزش زبان در اکثر کتاب ها با مراجعه به فرودگاه، هتل و تاکسی و … آغاز می‌ شود. این در حالی است که ما به ندرت به این مکالمات نیاز داریم. به همین دلیل، این مکالمات خیلی زود به فراموشی سپرده می‌ شوند.

اگر گام اول را انجام داده‌اید یعنی حداقل ۳۰۰ کلمه‌ی اول را یاد گرفتید، هر روز یک پاراگراف گزارش کار روزانه ی خودتان را به زبان انگلیسی بنویسید. اینکه از صبح چه کار کرده‌اید. کجا رفته‌اید. چه اتفاق‌ های خوب یا بدی افتاده و … هر جا هم که لغت خاصی را نمی‌دانستید آن را فارسی بنویسید. مثلا می خواهید بنویسید فکر می‌ کنم خیلی خوش سلیقه بودم اما معادلی برای خوش سلیقه نمی‌ شناسید. بنویسید:

I think I was so  خوش سلیقه.

به شما اطمینان می‌دهم که این کار تاثیر زیادی بر سرعت یادگیری شما دارد زیرا شما به تدریج می‌فهمید که در زندگی روزانه‌ی خود به کدام واژه ها بیشتر نیاز دارید. ضمن این که ممکن است فرصت کنید و از داخل دیکشنری های فارسی به انگلیسی واژه‌ ی مناسب را پیدا کنید. مهم تر این که همیشه جایی در مغز شما باز می‌ماند که: «من معادل انگلیسی خوش سلیقه را نمی‌ دانم». و اولین باری که با این واژه برخورد کنید به دلیل اینکه مغز شما مدت طولانی در ناخودآگاه منتظر این واژه بوده، بلافاصله آن را می‌بیند و به خاطر می‌سپارد و بعید است به زودی آن واژه را فراموش کنید.

گام سوم: توجه به نقش گرامر در یادگیری زبان

به نظر می‌رسد یادگیری گرامر به صورت مجموعه ای از قواعد، کاری زمان بر و کم خاصیت باشد. ضمن اینکه به شدت فرّار محسوب می‌شود.

ما در زبان مادری خودمان، گرامر را از روی زشتی و زیبایی جملات می‌فهمیم. برای مثال «دلم خواهد خواست برویم پارک بازی می‌ کردیم»! جمله‌ی نادرستی است. نه فقط به دلیل عدم تطبیق زمان افعال. بلکه به دلیل اینکه این جمله نامانوس است و ما تا کنون آن را ندیده‌ایم.

پیشنهاد می‌کنیم برای یادگیری گرامر زبان، روزانه یک پاراگراف متن را از روی کتاب یا مجله یا اینترنت، بازنویسی کنید. با این کار به تدریج ذهن شما قضاوتی در مورد زشت و زیبا بودن جملات پیدا می‌کند که می‌تواند برای درست‌ تر حرف زدن کمک تان کند.

اگر هم برای یادگیری گرامر زبان انگلیسی وقت و حوصله‌ی بیشتری دارید، گزینه‌ی جالبی برای تان داریم:

در سایت BestAnwer فهرستی از سرویس های رایگان آنلاین اصلاح گرامر نوشته های زبان انگلیسی برای شما ارائه شده است. هر کدام از آن پنج سرویس، ویژگی های خاص خود را دارند. اما برای آموزش زبان انگلیسی گزینه های اول و دوم (Paperrate و Grammarly) بهتر هستند و نسخه رایگان کاملا کافی و کارآمد است.

گام چهارم:  ایجاد انگیزه برای یادگیری زبان

برای یادگیری زبان های خارجی از متن‌ های کوتاه شروع کنید. در آموزش زبان انگلیسی نقل قول ‌ها (به انگلیسی: Quote) عالی هستند. اگر موضوع خاصی مورد علاقه‌ ی شماست یا فرد خاصی مورد علاقه تان است در سایت های نقل قول، جملاتی مربوط به آن فرد یا موضوع را پیدا کنید و یادداشت کنید. برای نقل قول انگلیسی سایت‌ های زیر را به شما پیشنهاد می‌کنیم:

Brainy Quote     Good Reads    WikiQuote    Quote Garden

 

 

گام پنجم: استفاده از محتوای چند رسانه‌ای در یادگیری زبان

در ابتدای یادگیری زبان سعی کنید از کارتون ها و فیلم های گروه سنی نوجوانان استفاده کنید. این کار به یادگیری تلفظ صحیح کلمات و همچنین روان صحبت کردن شما کمک شایانی می کند. به مرور زمان می توانید آهنگ های خارجی گوش دهید و درک کنید و فیلم های زبان اصلی را نیز تماشا کنید و از فهمیدن دیالوگ های آن لذت ببرید.

استفاده از نرم افزارهای کمک آموزشی زبان نیز بسیار موثر است به خصوص آن دسته از نرم افزارهایی که با کمک تصاویر به آموزش واژگان و مفاهیم می‌پردازند. در مقاله های بعدی به معرفی نمونه های برتر نرم افزارهای یادگیری زبان خواهیم پرداخت.

امیدواریم خواندن این مقاله در ارائه ی روش هایی برای یادگیری بهتر و بهبود درک زبان های خارجی موثر بوده باشد.

هدیه ویژه: جان برین، در سال ۲۰۰۷، سایت Freerice  را برای یادگیری زبان انگلیسی راه‌ اندازی کرد. این سایت برای آموزش زبان انگلیسی ایده‌ ی خیرخواهانه و خلاقانه‌ ای دارد. شما کلمات مختلف زبان انگلیسی را می‌ آموزید. تلفظ و معنی آن ها را یاد می‌گیرید و هر بار که به یکی از سوالات سایت، پاسخ درست دادید و نشان دادید که در یادگیری زبان انگلیسی پیشرفت داشته اید،‌ به یک فقیر ده دانه برنج داده می‌شود.

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

لطفا با کلیک روی ستاره ها به این مطلب امتیاز دهید!

میانگین امتیاز: ۰ / ۵. تعداد آرا: ۰

اولین نفری باشید که امتیاز می‌دهید!

اشتراک این پست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.



Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/amooze22/public_html/wp-content/litespeed/css/7dba46f9524a10f36c3ccf559e17f7c1.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/amooze22/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:121 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/amooze22/...', 121, Array) #1 /home/amooze22/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(121): md5_file('/home/amooze22/...') #2 /home/amooze22/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(778): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://amoozes...', 'css', true, Array) #3 /home/amooze22/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(307): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/amooze22/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(240): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/amooze22/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(307): LiteSpeed\Optimize->f in /home/amooze22/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 121