چالش کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش
آموزش و پرورش ابهر با چالشی به نام کمبود نیروی انسانی مواجه شده است.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان ابهر گفت: در سال جاری با کمبود ۱۰۴ نفری نیروی انسانی در دوره ابتدایی و ۱۲۶ نفری در دوره متوسطه روبهرو هستیم.
به گزارش آموزشگاها به نقل از ایسنا، موسی رضایی در جلسه هماهنگی مدیران مدارس که با رویکرد تبیین برنامههای پروژه مهر و برنامههای اوقات فراغت برگزار شد، با اشاره به مزایای پروژه مهر، تصریح کرد: کیفیتبخشی، ارتقای عدالت آموزشی و تلاش در جهت تامین تجهیزات مورد نیاز مدارس، از مهمترین مزیتهای اجرای پروژه مهر است.
وی با تاکید بر لزوم رعایت دستورالعمل ثبتنام، عنوان کرد: مدیران باید قانون را محور فعالیتهای خود قرار داده و زمینه اخلاقمحوری و اجرای عدالت و مساوات را فراهم نمایند و از اخذ هرگونه وجهی به جز پول کتاب، بیمه و مجلات کمک آموزشی در زمان ثبتنام خودداری کنند.
این مسئول آموزش و پرورش، اجرای موفق و تحقق اهداف سند تحول بنیادین در نظام آموزش و پرورش را مستلزم تغییر نگاه مدیران مدارس عنوان کرد و افزود: بهرهگیری صحیح از همه ظرفیتهای انسانی، فضای فیزیکی و تجهیزات مدرسه، جهت آمادهسازی و بازگشایی موفق مدارس از مهمترین رسالتهای مدیران در قالب پروژه مهر است.
آقای رضایی با بیان این که امسال ۱۴۲ نفر از فرهنگیان شهرستان به افتخار بازنشستگی نائل میشوند، گفت: با توجه به آمار بازنشستگی و استقرار پایه دوازدهم در سالجاری، با کمبود ۱۰۴ نفری نیرو در دوره ابتدایی و ۱۲۶ نفری در دوره متوسطه روبهرو هستیم و برای عبور از این چالش به هماهنگی و همکاری همه نیروها در آموزش و پرورش نیازمندیم.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان ابهر، ایجاد فضایی بانشاط در مدارس این شهرستان برای سال تحصیلی جدید را منوط به اجرای برنامههای پروژه مهر دانست و اظهار کرد: پروژه مهر نماد مدیریت، اثربخشی و تحولگرایی است.
رضایی با بیان اینکه با اختصاص بیش از ۴۰ میلیارد ریال اعتبار چهار پروژه کردبچه، دکتر حسینی، عبرت – عترت و سالن هنرستان باقرالعلوم در حال ساخت هستند، از تکمیل و بهرهبرداری از مدرسه خیر ساز شهدای روستای عمیدآباد تا آغاز سال تحصیلی جدید خبر داد.
در ادامه این مراسم نیز معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش شهرستان ابهر بیان کرد: موفقیتهای آموزش و پرورش ابهر در پیشبرد اهداف تعیین شده حاصل احساس مسئولیت، ایفای درست نقش هدایتگری و خلاقیت مدیران مدارس و عوامل تحت مدیریت آن ها بوده است.
حجتالله عباسی تصریح کرد: پروژه مهر را نمادی از همبستگی، تحول، مدیریت کارآمد و هدفمند در نظام تعلیم و تربیت و نمودی از تواناییهای درونی و بیرونی مدیران در پیشرفت و یا پسرفت فعالیتهای آموزشی و تربیتی مدرسه است.
وی یکی از مهمترین اقدامات در راستای پروژه مهر را سازماندهی و ساماندهی بهتر امور آموزشی در فرآیند تعلیم و تربیت عنوان کرد و افزود: مقیاس ارزیابی واقعی و نمود پروژه مهر تجزیه و تحلیل وضعیت آموزشی و تربیتی مدرسه در پایان خردادماه است.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش شهرستان ابهر با اشاره به این که پیشرفت مدارس بر اساس اهداف از پیش تعیین شده در گرو ارزیابی دقیق و مستمر فعالیتها توسط مدیران است، گفت: مهمترین هدف اجرای پروژه مهر اصلاح امور با اتخاذ رویکرد حل مسئله، کیفیتبخشی و مشارکتپذیری است.
این مسئول با اشاره به اینکه امسال در متوسطه دوم ۳ هزار ساعت کمبود نیرو داریم، گفت: سال ۹۷ سال مدیریت بحران آموزش و پرورش از لحاظ نیروی انسانی است.
وی یکی از مهمترین گامهای اجرایی پروژه مهر را ثبتنام دانشآموزان در سامانه سناد عنوان کرد و افزود: برنامهریزی دقیق و ساماندهی و سازماندهی نیروها منوط به ثبت دقیق و به موقع اطلاعات دانشآموزان در این سامانه است.

عباسی در پایان گفت: امسال یکهزار و ۹۷۵ دانشآموز به مدارس متوسطه دوره دوم وارد میشوند و اهمیت موضوع آینده شغلی دانشآموزان، ضرورت هدایت آن ها به رشتههای مهارتی را دو چندان کرده است.
دیدگاهتان را بنویسید